Animācijas darbnīca ģimenēm Ogrē

Ogrē, Sabiedrības integrācijas fonda atbalstītā projekta “Kopīgi kvalitatīvi pavadīts laiks – ģimenes lielākā vērtība” ietvaros 8.08.2021. norisinājās animācijas darbnīca ģimenēm ar mērķi kopīgi iepazīt animācijas veidošanas procesu, pacietīgi darbojoties kopā kā vienotai komandai. Animācijas darbnīca izvērtās kā jauks piedzīvojums, kurā katras ģimenes uzdevums bija izvēlēties kādu no Ogres pilsētas skatiem un izveidot tam ar savai ģimenei mīļākajām nodarbēm raksturīgu animāciju.
Darbnīcas mājas darba laikā, kas norisinājās attālināti, ģimenes iedvesmojās, veidoja tēlu skices, kā arī iejutās savas ainas režisora lomā. Klātienes darbnīcā ar animatori Ilzi Rusku, ģimenēm bija iespēja iepazīties ar aplikācijas animācijas veidošanas pamatprincipiem, kustību izpēti un to, kā veidot animāciju tā, lai skatītājam būtu interesanti.
Katra ģimene ar savu raksturu, rokrakstu un šarmu veidoja īsu animāciju, ko Ilze Ruska apvienoja vienā kopdarbā “Manas ģimenes pilsēta Ogre”.

Paldies visām ģimenēm par radošu darbu, “Sabiedrības integrācijas fondam” par finansējumu, Ogres novada Kultūras centram, grupai “Santehniķi”, Digitālā pele”, Edgars Sparāns, Ogres novada TIC par atbalstu un Ilze Ruska par animācijas darbnīcas rezultātu – animācijas īsfilmu!

Gatavā filma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *